Colla Gegantera de Vidrà

C/ Puigsacalm, 17 17515 -Vidrà

Telèfon: 938 550 696


La Colla gegantera neix l’any 1987, any que es creen els gegants, amb la finalitat d’impulsar l’il·lusió i alegria a les nostres festes d’aquell any.

El gegant es diu Hilari com el Patró de la Parròquia de Vidrà, i la geganta Llúcia com la patrona de Ciuret. Ambdós vestits de gran festa amb formes i colors, semblants als que portaven els pagesos de Vidrà. En el seu bateig van ser apadrinats pels Gegants de Ribes de Freser i pels Gegants de Torelló.

A part de les sortides que han fet en aquests anys que han estat a molts pobles de Catalunya, cal destacar la portada dels gegants al cim de Puigsacalm l’any 2000.

També cal destacar l’última sortida feta el dia 23 d’abril que van portar-los a les Illes Medes. Arribant a l’Estartit es van trobar amb Xisco i la Remei, gegants mariners de la Vila que acompanyats dels seus geganters i grallers varen acompanyar l’Hilari i la Llúcia a compartir l’aventura de la travessa fins a les Illes Medes.

 

geganters

La colla Gegantera de Vidrà celebra el seu 20è aniversari. Acompanyats de les colles de Ribes de Freser, Sant Feliu Sasserra, i L’Estartit, L’Hilari i la Llúcia van fer acte de presència davant la casa de la Vila, amb part del vestuari renovat. En la celebració d’aquest acte es va presentar la Colla grallera de Vidrà, formada per nens i nenes del poble.

ESTARTITGEGANTS

21-juliol-2007

Els Gegants de Vidrà van assistir a l’XI Trobada de Gegants que es va fer a l’Estartit. Juntament amb totes les colles assistents i la Colla Grallera de Vidrà van fer una cercavila pels carrers de l’Estartit que va finalitzar amb una ballada conjunta i molt emotiva.