Colla Gegantera de Vidrà

C/ Puigsacalm, 17 17515 -Vidrà

Telèfon: 938 550 696

La Colla gegantera neix l’any 1987, any en que es crean els gegants, amb la finalitat d’impulsar l’il.lusió i alegria a les nostres festes d’aquell any.

El gegant es diu Hilari com el Patró de la Parròquia de Vidrà, i la geganta Llúcia com la patrona de Ciuret. Ambdós vestits de gran festa amb formes i colors, semblants als que portaven els pagesos de Vidrà. En el seu bateig van ser apadrinats pels Gegants de Ribes de Freser i pels Gegants de Torelló.

A part de les sortides que han fet en aquests anys que han estat a molts pobles de Catalunya, cal destacar la portada dels gegants al cim de Puigsacalm l’any 2000.

També cal destacar la última sortida feta el dia 23 d’abril que van portar-los a les Illes Medes. Arribant a l’Estartit es van trobar amb Xisco i la Remei, gegants mariners de la Vila que acompanyats dels seus geganters i grallers varen acompanyar l’Hilari i la Llúcia a compartir l’aventura de la travessa fins a les Illes Medes.

geganters

La colla Gegantera de Vidrà celebra el seu 20è aniversari. Acompanyats de les colles de Ribes de Freser, Sant Feliu Sasserra, i L’Estartit, L’Hilari i la Llúcia van fer acte de presència davant la casa de la Vila, amb part del vestuari renovat . En la celebració d’aquest acte es va presentar la Colla grallera de Vidrà,formada per nens i nenes del poble.

ESTARTITGEGANTS

21-juliol-2007

Els Gegants de Vidrà van assitir a l’XI Trobada de Gegants que es va fer a l’Estartit. Juntament amb totes les colles assistents i la Colla Grallera de Vidrà van fer una cercavila pels carrers de l’Estartit que va finalitzar amb una ballada conjunta i molt emotiva .