La Tosca de Degollats

Tot baixant pel camí que de Vidrà porta a Sant Pere de Torelló, pel camí vora-Ges, es passa per un indret curiós i digne d’una visita. Es tracta de la Tosca de Degollats.

La Tosca és una formació rocosa de material calcari d’una mida aproximat de 8 m d’altura per. 11 m d’amplada. Aquest bloc rocós s’originà quan durant anys i anys, l’aigua d’una fosa situada a la part superior anà regalimant i anà dipositant, amb aquest degoteig, petites restes de carbonat càlcic, que s’adheriren al sòl i donaren lloc a la formació rocosa que avui es pot observar. Aquesta, situada en un paratge ombrívol, queda emmarcada per una vegetació abundant.

tosca_degollats

Ara, sense presència d’aigua pel fet que la font s’assecà fa alguns anys, és eixuta i té fàcil accés cap a la part superior. L’indret és fosc, misteriós, no exempt d’una bellesa feréstega que fa venir basarda al caminant que s’hi aventura en fer-se foc. Un lloc com aquest és el marc idoni perquè la tradició oral busqués un fet llegendari que donés encara més encant a l’indret.