La Tosca de Degollats

La Tosca de DegollatsTot baixant pel camí que de Vidrà porta a Sant Pere de Torelló, pel camí vora-Ges, es passa per un indret curiós i digne d’una visita. Es tracta de la Tosca de Degollats.

La Tosca és una formació rocosa de material calcari d’un tamany aproximat de 8 m. d’altura per. 11 m. d’amplada. Aquest bloc rocós s’originà quan durant anys i anys, l’aigua d’una fosa situada a la part superior anà regalimant i anà dipositant, amb aquest degoteig, petites restes de carbonat càlcic, que s’adheriren al sòl i donaren lloc a la formació rocosa que avui es pot observar. Aquesta, situada en un paratge ombrívol, queda emmarcada per una vegetació abundant.

Ara, sense presència d’aigua pel fet que la font s’assecà fa alguns anys, és eixuta i té fàcil accés cap a la part superior. L’indret és fosc, misteriós, no exempt d’una bellesa feréstega que fa venir basarda al caminant que s’hi aventura en fer-se foc. Un lloc com aquest és el marc idoni perquè la tradició oral busqués un fet llegendari que donés encara més encant a l’indret.